Cége weboldalát kevesen nézik meg, s ritkán is látogatják újból… Pedig olyan szép, trendi és informatív.  Mi lehet vele a baj? Eláruljuk, mivel segíthet látogatottságán, weboldala nézettségén.

Tökéletes weboldalról álmodik, ami hatékonyan eléri célközönségét, ahol a weboldaltervezés, valamint az arculattervezéssel összehangolt marketingszövegírás kéz a kézben vezet a sikerhez?

Bár lenne mesés receptúra, hogy az arculat-, weboldal-, és marketingmix matematikailag kiszámított telitalálat lenne. A tökéletes tervezésmixet szem előtt kell tartanunk, de igazán prózai, s egyszerűen nyomon követhető elemei is vannak egy weboldal nézettségének, vagy sikertelenségének! Olyan weboldaltervezési elemek, melyeket Ön, az oldal tulajdonosa is kézbe vehet, irányíthat személyesen.

Weboldaltervezésünk hiába reszponzív és mutatós, ha egyetlen hibája a lassúság. Ha egy weboldal lassan jelenik meg a felhasználó számára, s nehézkesen, lassan tölti a grafikai és egyéb elemeket, akkor hiábavaló minden egyéb tudás, amit a weboldalszerkesztésbe beleáldoztunk.

1. Weboldala gyors legyen
Ha jelenleg nincs más lehetőség weboldalunk fejlesztésére, gyorsaságán javítani biztosan a legegyszerűbb feladat. A gyorsan működő weboldal olyasvalami, aminek jelenlétét észre sem veszi a weboldal látogató, csak a hiányát fedezi fel, ha az oldal működése lassú… Ezt viszont azonnal észreveszik, s nem látogatják újból a lassú weboldalt.

Hogyan gyorsíthatjuk fel weboldalunkat?
• A weboldalon felhasznált képek, grafikai elemek ne legyenek ‘túl nagyok’, azaz kisebb felbontásúakat használjunk.
• Miért fontos ez és hogyan tudja Ön képei méretét megváltoztatni?

Könnyen mondhatjuk erre, hogy ma már olyan gyors az Internetkapcsolódás… Évekkel ezelőtt ez még számított, ma mindez a múlté.’
Ez sajnos csak részben igaz! Ugyanis egyre többen használják az okostelefonokat az Interneten való website-böngészésre, ahol egy weboldal nehezen működik, ha nagy felbontásúak a képek, grafikák… Továbbá sajnos a Google és más keresőmotorok sem fogják az Ön oldalát jól pozícionálni, ha az lassú. Hiába tehát a legpuccosabb arculattervezés, weboldaltervezés, SEO, ha lassú az oldal!

2. Weboldalán fogja rövidre mondandóját!
Online szövegírásunk sokkal tömörebb legyen, mint offline. Ha az emberek egy weboldalt böngésznek, hajlamosak csak a kulcsszavakat átfutni. Weboldaltervezésünkben sose tévesszük szem elől, hogy a szöveg az olvasót pillanatok alatt kell, hogy céljához juttassa. Ugyanakkor ne felejtsük azt sem, hogy marketing szövegírásunknak két ‘kedvezményezettje’ van: az olvasó és a Google keresőmotor egyszerre. (Nem könnyű e kettőt kombinálni, s rövidre fogni… De megéri!!)

3. Weboldalán a tájékozódás legyen pofonegyszerű!
Ha a látogatók nem tudnak könnyen navigálni weboldalunkon, akkor kilépnek, s megtalálják az egyszerűbb honlapú konkurenciát. Ezt persze nem akarjuk… Tisztán átlátható weboldalstruktúra nélkül nem sokan hajlandóak navigálni egy honlapon, webshopon, webportálon. Ha oldalunk túl hosszú, feltétlenül alkalmazzunk navigációs nyilakat, amikkel az olvasó közvetlenül célba ér anélkül, hogy kilométereket görgetné a le- vagy fel nyilakat.

4. Kis felbontású képeket használjunk.
Képeket nem célravezető webes méretre igazítás nélkül felrakosgatni a weboldalra. Olyan kicsivé kell szabnunk őket (kis felbontásúvá), ami elég kicsi a weboldal gyorsa üzemeléséhez, de még nem túlságosan, hogy szép is legyen!

5. Találjuk el a megfelelő színeket.
Weboldalunk kapjon színt, de ne csak személyes ízlésünkhöz szabjuk azt. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a színek érzéseket, impulzusokat szimbolizálnak.A színek közvetítsék webmarketingünk céljait. Járjunk utána színterápiás forrásokban a színek globális vagy helyi üzenetének, s célközönségünk ízlésének.

6. Helyesírás…
Sok ember nem tűri az elírásokat, helyesírási hibákat. Van olyan weboldal látogató, aki egy helytelen ‘ly’-ért ‘j’ helyett többé nem látogatná az oldalunkat. Győződjünk meg róla, hogy online szövegírásunk nyelvileg helyes legyen.

8. Működjenek a linkjeink!
A weboldaltervezés nem ér véget azzal, hogy egyszer feltöltjük annak admin felületét tartalommal. Karbantartást igényel az oldal, s a rajta szereplő linkek is. Ha weboldalunk linkjei nem vagy már nem működnek, akkor a látogató és a keresőmotorok is azonnal észlelik, hogy nem törődünk weboldalunkkal. A működésképtelen linkek nemcsak nem keltenek professzionális hatást, de lassítják is az oldalt.

9. Kapcsolat információ!
Elengedhetetlen, hogy mindig helyesen adjuk meg weboldalunkon a kontakt információt, továbbá mindig időben válaszoljunk a megkeresésekre. Mert minden fortély hiábavaló weboldal- és arculattervezésünkben, ha a cég megjelenésében gyönyörű, kommunikációjában viszont lassú vagy megbízhatatlan.

Comments are closed.